Kraniosakral terapi Anne Thorvaldsen

Bildet viser kraniosakral praksiselev Anne Thorvaldsen
Kraniosakral praksiselev Anne Thorvaldsen

Hva er kraniosakral terapi? ( forklart av Anne)

I kraniosakral terapi søker vi å støtte kroppens egen evne til å helbrede seg selv. 

Ved hjelp av lett og tilstedeværende berøring lytter vi til, og vurderer vi bevegelse og spenningsmønster i kroppens bindevev (fascia) og i det kraniosakrale systemet. Det kraniosakrale systemet består av membraner, knokler og væske som omgir hjernen og ryggmargen. Kranio henviser til kraniet og sakral henviser til sakrum (korsbenet). 

Spenningsmønstre og restriksjoner (begrensinger) i bindevevet og det kraniosakrale systemet kan oppstå ved skader, langvarig feil holdning og bruk av kroppen, arr, sykdommer, stress og følelser.  Siden bindevevet henger sammen gjennom hele kroppen, kan restriksjoner på et sted i kroppen påvirke en helt annen del.

Vi behandler derfor med tanke på å hjelpe kroppen å løsne på restriksjoner (hindringer) der årsaken finnes, mer enn med tanke på å behandle symptomer.
Restriksjoner og spenninger kan også ha sammenheng med traumer og følelsesmessige spor i kroppen. Minner og følelser kan dukke opp under behandling. Du bestemmer selv om dette er noe du ønsker å prate om.

Terapeuten vil veilede deg i dette, om du ønsker det, og vil møte deg med respekt, forståelse og åpenhet. 

Behandlingen utføres med myk og lett berøring. Du er fullt påkledd og ligger stort sett på ryggen på behandlingsbenken.

 For de fleste oppleves behandlingen som avslappende og behagelig. Noen kan likevel få reaksjoner under og etter behandlingen. Dette skyldes at kroppen gjennom den påvirkning den mottar igangsetter sin egen balansering og selvhelbredelse.

Det kraniosakrale systemet. Bildet er hentet fra Upledger Insitute

John E. Upledger

Var grunnlegger av metoden Kraniosakral terapi, og det ble utviklet som en sidegren til osteopati.

Gjennom sin forsking på biomekanikk som professor ved Michigan State University i USA fant Upledger at kraniosakral terapi kunne virke på ulike tilstander av ubalanse i kroppen.

Kraniosakral terapi utøves i dag både av personer med frittstående utdanning som kraniosakral terapeut og noen osteopater.

Hvilke problemer kan du ta med deg til kraniosakral behandling?

Det er høstet erfaringer med bruke kraniosakral terapi ved for eksempel følgende tilstander:

Muskel og skjelettplager, kjevespenninger, søvnproblemer, hodepine/ migrene,

fordøyelsesproblemer, stress og spenningslidelser, traumer og følelsesmessige spenninger, angst,

tilbakevendende plager og en hel rekke andre plager.


Anne Thorvaldsens bakgrunn

Anne utdanner seg til kraniosakralterapeut ved Upledger Institute International ved avdelingene i Danmark, Finland og Nederland, og tilbyr behandlinger til praksiselevpris. Praksisperioden til terapeuteksamen er ganske snart fullført. Anne har i praksisperioden både møtt utallige problematikker hos kunder og fortsatt sin faglige fordypning i faget.


Anne er også utdannet rideinstruktør og har jobbet med folk og dyr i en årrekke. Hun finner at det er mange felles elementer mellom kraniosakral terapi og hvordan hun underviser i kommunikasjon mellom menneske og hest som hun drar nytte av i den kraniosakrale behandlingen. I begge verdener handler det om kunnskap, kommunikasjon og å lytte med alle sanser. Legge merke til de små signalene for å finne hvordan man kan hjelpe og støtte på veien til bedre helse eller til bedre ridning og kommunikasjon med hesten

Tid

Behandlingen varer fra 45 – 60 min og inkluderer samtale.

Timebestilling

Telefon/sms 901 73 095, eller du kan ta kontakt via min facebookside

Pris

Studentpris er kr 400,- pr behandling

Til informasjon

Kraniosakral behandling/terapi erstatter ikke medisinsk behandling hos kvalifisert helsepersonell. Dersom du er i behov av eller tror du kan være i behov av medisinsk behandling bes du ta kontakt med kvalifisert helsepersonell som fastlege for å drøfte din situasjon og få videre henvisning til behandling.

Kraniosakral behandling er i Norge klassifisert som alternativ behandling. Kraniosakral terapi kan støtte allerede eksisterenede behandling hos kvalifisert helsepersonell, eller være ett supplement. Orienter gjerne din lege dersom du mottar kraniosakral behandling. Jeg er åpen for samarbeide på tvers av faggrupper dersom det er sprøsmål om dette.

Covid 19 tiltak under kraniosakral behandling

  • Alle kunder har med eget laken, benken sprites mellom hver kunde. 
  • Håndtak sprites jevnlig
  • Håndsprit er tilgjengelig i gangen og i rommet
  • Det sendes ut mail til alle kunder i forkant av behandling som kunden må svare på i forhold til symptomer og retningslinjer vedrørende covid 19.

Medlemskap

Studentmedlem med forsikring i NLH Norges Landsforbund av Homøopraktikere

Lenker

Upledger instituttet

Min facecbookside

På «huset» har vi Covid 19 tiltak for å forebygge smitte
X